Charlie 45

In 1992 wint Charlie 45 de Rock Rally. De groep bestond toen nog maar net.
Karl Eckardt (oprichter, bezieler, song- en tekstschrijver) en Gert Pauwels waren al lang de beste vrienden.

Gert was drummer bij The Danish Butter Cookies en Karl speelde roadie en fungeerde soms ook als akoustisch voorprogramma, dit onder de naam Charlie 45.

In 1991 mocht Karl (in een ver verleden gitarist bij andere Rock Rally-finalisten Failing Fellows en Red Scarf) op een klein festival spelen in Kalmthout en hij verkoos om een echt Rock’n’Roll-band te vormen en eigen nummers af te wisselen met legendarische covers. Charlie & the Bastards (want zo heetten ze toen) bestond uit Karl (gitaar/zang), Gert (drums), Yves Michielsen (bas / latere bassist Charlie 45) / Wanda Joosten (backing-vocals / later bekend als actrice bij oa. Familie Backeljau).

Gert Pauwels:
"Na twee repetities speelden we een slechte préselectie in Beerse, maar haalden toch de halve finale.
In die halve finale in Gent echter werd voor 75% de Rock Rally gewonnen. We hadden de avond daarvoor zó fel gefeest (sex, drugs, rock’n’roll, je kent het wel; niemand lag wakker van die Rock Rally, echt waar), hadden een houten kop, kwamen te laat in Gent, mét ruzie met de vriendinnen omwille van de woelige avond, … enfin, alles zat tegen. Gelukkig trok Charlie het laatste plaatsje om te spelen en konden we rustig recupereren en de adrenaline laten opzwellen. Tegen 23.00u stonden we onder stroom zoals nog nooit tevoren. We voelden zélf aan dat er iets speciaals ging gebeuren. We speelden de pannen van het dak en Humo was vol lof… In de finale was het een dubbeltje op zijn kant. Daar speelden we opnieuw wat minder goed, en het publiek had zijn winnaar al : iedereen was voor The Japs. Wij voor Beautiful Babies, die uiteindelijk 2de werden, Orgasmaddix 3de. Leuk detail is dat zowel dEUS, Nemo als Joost Zwegers in die finale zaten !! But hey, we won…”

Geld
In tegenstelling tot de vele wilde geruchten, ging Charlie 45 met het geld niet gewoon op vakantie. Met het gewonnen geld (350.000 bef) werden vooreerst 75.000 bef naar hun eigen beugel versluisd (ieder 25.000 bef) wel met als bedoeling te investeren in instrumenten (er duikten plots nieuwe cymbalen en allerlei effectenkastjes op …). De rest is verspreid over 2 jaar uitgegeven aan massa’s (een paar goede, maar veelal slechte) demo’s, 1 heuse vinyl-single en 1 mini-cd. Toen was het op…

“We hadden echt nooit verwacht te winnen: twee weken voor het begin bestonden we niet eens.”

Charlie 45 bracht zéér veel demo’s uit, 1 vinyl-single en 1 mini cd.
Charlie 45 bestond nog 2.5 na de Rock Rally en splitste in de zomer van 1994.