The Machines

The Machines is de popgroep rond Paul Despieghelaere die begin jaren ’80 van zich liet horen.

De groep wint de Rock Rally in 1980 en maakt muziek die doet denken aan The Beatles en Talking Heads.

Despieghelaere net na de overwinning: “ Wij zijn blij natuurlijk, maar we kunnen het nauwelijks geloven. Wij zijn amper een jaar bezig en toen we zagen hoe professioneel andere groepen hier waren dachten wij ‘ja we kunnen inpakken’. Maar dat wil niet zeggen dat we aan onszelf twijfelen hoor. We weten dat we met iets goed bezig zijn, alleen zijn we er nog lang niet.”

The Machines, bekend van de singles: "Money in my wallet" en "Frozen Faces", tekent een contract bij Parlophone. Maar het is pas na de derde single "Don't be cruel" dat ze echt de jackpot winnen. Ze krijgen zelfs de kans hun eerste album op de nemen in de bekende they Abbey Road studios van the Beatles.

A world of Machines en Dots and Dashes
In 1982 komt de debuut cd, "A world of machines" uit. De cd bevat de radiohits: "I see the lies in your eyes" en "Yellow lights.
Het tweede album “Dots and dashes", word niet zo goed onthaald door pers en publiek. En op het derde album “Jungle!” is het zelfs wachten tot 1989, een moment waarop de groep zelfs al niet meer echt bestaat.

Paul Despieghelaere, zanger van The Machines, blijft wel actief in de muziekwereld. Hij werkt momenteel als producer voor vele Belgische bands. In 1993 vormt hij een nieuwe groep ‘Mellow’ samen met ex-Ze Noiz Zaman. Drummer Jan De Vos speelde later in de veel belovende groep Derek & The Dirt. Gitarist Joris Angenon ging later spleen bij The Dinky Toys.