The Peter Pan Band

De Preselecties
Ook The Peter Pan Band werd al opgemerkt tijdens de préselecties:
“In The Peter Pan Band zat vaart, gedrevenheid, flair en professionalisme. In dit uitgebreid orkest werden Duran Duran en Iggy Pop met succes in serie geschakeld. Hun cover van de Doors- klassieker ‘Light My Fire’ was simpelweg meesterlijk: geen imitatie, maar een eigen versie. Ook het eigen nummer ‘Summerboat’ stond fier overeind en het was doodjammer dat ‘The Warrior’ eindigde met een wat lullige clap-your-hands-stamp -your-feet-ambiance. De zanger had glamour en een ravissante stem.”

Singles
The Peter Pan Band maakte twee singles, Light My Fire, de The Doors cover en ‘Wherever you go”. Daarna vertrok zanger Alain Vande Putte naar Engeland om ‘het te maken’.
Over het stimulerende van Engeland zei Van de Putte het volgende: “Ik begin de taal beter te kennen, wat van pas komt als ik songs schrijf. Je moet denken én leven en daaruit ontstaan in een opwelling songs. Songs máken gaat niet, zelfs niet in Engeland. Maar natuurlijk moet je hard werken en moet je voortdurend met muziek bezig zijn. Luiheid leidt tot niets, hé?”

Nu woont Vande Putte reeds geruime tijd terug in België. Hij verbleef zeven jaar in Londen.

Studioproject
“The Peter Pan Band was eigenlijk meer een studioproject dan een echte livegroep. En de single ‘Light My Fire’ een cover van een klassieker die bedoeld was om dat heiligste huisje The Doors tongue-in-cheek te benaderen.”
“Na de Rock Rally ben ik naar Londen getrokken omdat ik het als muzikant wilde waarmaken binnen de Angelsaksische wereld zelf. Ik heb vooral in de groep Painter Painter gezongen. We hebben zelfs een CD gemaakt, maar die is helaas alleen als mastertape niet verder geraakt dan de lade van een platenfirma.’

Hij kwam terug naar België om songs te schrijven voor The Dinky Toys. Hij startte ook een nieuw project genaamd Poppa Dog en werkte samen met Isabelle A.

Tegenwoordig is Vande Putte het brein achter de songteksten van K3.