Fence

Fence is een Limburgse viertal: Niels Hendrix en Lieven Verdin zingen en spelen gitaar en keyboards; Meindert Leenders is bassist en zanger; en Samuel De Bleeckere drumt.

Ze staan al sinds de middelbare school samen op het podium, maar het zaakje ging pas goed aan het rollen toen ze in 1998 tweede werden in Humo’s Rockrally. Met het prijsgeld kochten ze een bestelwagen, waar ze sindsdien ons land concertgewijs mee afschuimen. Ze kregen ondertussen een platencontract en zijn nu aan hun tweede cd toe.

Return of geronimo
Van de eerste CD ‘Return of geronimo’ zijn er iets meer dan 2000 exemplaren verkocht: een 2000 tal in België en dan nog enkele in het buitenland.

« Fence bestond al zo'n 4 jaar voor de Rock Rally. Daarvor waren we eigenlijk nooit echt serieus bezig geweest met Fence. Het was ook heel toevallig dat wij meededen aan de Rock Rally. We hadden eerst meegedaan aan een plaatselijke wedstrijd in Limburg, Limbomania. Daar waren we echter niet in de preselecties geraakt. Later zagen we in Humo een oproep staan en als je in een groep zit denk je op zo'n moment onmiddellijk van: zou ik dit doen of niet? De laatste dag dat je een cassete kon insturen, deden wij dat dan ook. Daar stonden toen, zonder veel nadenken een paar nummers op. »

Fence:
« In het buitenland bestaan we een beetje. We hebben met The return of Geronimo een aantal van elkaar losstaande optredens gedaan in Nederland. Ook in Duitsland en Oostenrijk deden we een toernee. O.a in het voorprogramma van Miles. »

Angels on your body

Eind 2001 bracht Fence zijn tweede CD, Angels on your body, uit. Daar werden er al zo'n 700 exemplaren verkocht. Deze CD ligt nu ook al in Spanje en Denemarken op de markt. De eerste single ‘Relax’ staat nu ook in De Afrekening.
Fence speelde dit jaar ook op ‘De Nachten’.

« De invloed van de Rock Rally is echt heel groot voor ons geweest. Dat was gewoon alles voor ons. Voor ons was de Rally echt de enige mogelijkheid om er te geraken. Daarvoor hadden wij nog geen echte stappen ondernomen om op het podium te staan. We wisten waarschijnlijk nog niet eens wat een bookingskantoor was. »

Kritiek
Een van de meest gehoorde kritieken is dat Fence ‘maar een amusementgroepje’ is. Een groep die het niet serieus bedoelt, die té veel grapjes verkoopt.

Daar zijn de jongens het van Fence niet mee eens.
« Het is waar dat wij niet echt doel voor ogen stellen. Dan geraken wij er toch nooit. We willen gewoon blij zijn met wat we doen en wat we bereiken.
Wij zitten op een bootje op een meer en wij willen niet ergens bepaald naar toe kabbelen....Wij zitten gewoon graag op dat meer en als de wind ons naar het oosten brengt dan is dat fijn....het kabbelen zelf is fijn. We willen niet perse naar een bepaalde plaats kabbelen. »

Info:
Fence op het web: www.fence.be